Tilailimme tyttärien kanssa teetä Ruotsista. Seikkailuhengessä päätin tilata kaikenlaista hauskalla tavalla omituista. Spice Blendiä, josta luvattiin herkkuchai. Tea Centre CTC:tä, joka näytti kuvassa ihan lapsuudessa nauttimiltani Sri Lankan tuliaisilta. Jaavalaista teetä, koska jaavalainen kaffekin on erinomaista. Ja lopuksi Darjeelingia Mimistä, koska Darjeeling on ollut aina jotenkin ikävänmakuista ja tylsää, mutta olin jotenkin ylettömän räyhäkkäällä ja positiivisella tuulella. Ja täyteläistä kenialaista ja herkkufairtradeassamia nyt sattuu olemaan teekaapissani jo seuraavan talven tarpeiksi.

Spice Blend oli peruschaita pikkuisen kermaisempaa, eli vaikka Clipperin chaihin verrattuna täyteläistä, mutta potkutonta. Täydellistä sellaisenaan niihin synkkiin syksyiltoihin, joina pelkkä vilttehin kääriytyminen ja kynttilöiden sytyttäminen ei riitä lämmittämään sielua, mutta muu käyttö vaatii tuunausta inkiväärihunajalla  tai vihreällä kardemummalla.  

Tea Centre CTC herätti kuin herättikin makumuistoja lapsuudesta. Samean rusinainen aromi, mukana jopa hieman brandymäistä kirpakkuutta, joka taittuu maitotilkalla. Mainostavat tätä English breakfast -tyyppiseksi, mutta maku on persoonallisempi, kuivahedelmäisempi, ehkäpä jostain English ja Irish breakfastin puolivälistä.

Javaa en ole tässä kahden päivän aikana ehtinyt vielä kokeilla, mutta Mim! Olin siis aika vakuuttunut, että Darjeeling ei ole mun juttu, mutta tämä BOP on kyllä tasan nerokasta. Makua on vaikea kuvailla, koska mitään jälkimakua ei ole: ei ruohoa, ei happamuutta, ei kitkeryyttä, ei mitään paitsi kuivaa raikkautta.  Vaikka tee on vihreän meripihkan väristä, alkumaku muistuttaa kevyessä hedelmäisyydessään mustaa teetä vadelmanlehtiteellä tai jopa Pommacilla taitettuna ja vadelmainen viinirypälemäinen ihanuus jatkuu koko nautinnon ajan. Maito sopii kyytipojaksi, muttei ole lainkaan pakollista. Tämän teen potku ei ole maussa, mutta se silti nostaa mielialan aamupöhnäisestä eläväiseksi alta viiden minuutin. Nyt ymmärsin, miksi Darjeelingia kutsutaan teiden shampanjaksi, tästä tuli kertaheitolla lempiteeni. Mim!