Olen menossa yhteen konferenssiin Maastrichtiin.

Ja opinpahan taas jotain uutta. Ennen kuin lupaa mennä johonkin konferenssiin, on syytä tarkistaa miten sinne pääsee. Maastrichtiin on ihan sikavaikea päästä, ellei ole valmis maksamaan liikaa lennosta Amsterdamin tai Düsseldorfin kautta sinne. Samoista paikoista pääsee junallakin.

Samoin hotellit ovat ihan sikakalliita. Löysin onneksi yhden minisen perhehotellin, joka maksaa vähiten. Ja kun sanon vähiten, tarkoitan että 65 €/yö. Hotellien etsiminen on vaikeaa, koska Maastrichtista ei ole tarjolla mitään pätevää karttaa missään netissä. Ilmeisesti Maastrichtin turisti-info laskee, että ne tekevät mieluummin rahaa omistamalla oikeuden kaupungin karttoihin ja myymällä niitä paperiversiona, kuin esim. esittelemällä nähtävyyksiä ja muuta roskaa netissä, jotta ihmisiä ylipäänsä kiinnostaisi koko kylä. Yliopistolla onkin joku konferenssipalvelu, joka periaatteessa voi säätää huoneen osallistujalle, mutta niiden hotellit on ihan käsittämättömän kalliita. Haluaisin oikeasti nähdä sen humanistin, jolla on varaa maksaa hotellihuoneesta 250 € per yö.

Sterlingiltä tuli kanssa viesti, että kaikesta matkatavarasta paitsi vaatteista menee lisämaksua. Onneksi ei tarvitse tuota keikkaa varten ottaa kuin käsimatkatavara.

Tai en tiä opinko mitään. Olen laittanut paperiabstrakteja kahteen Englannissa kesällä pidettävään konferenssiin.