Pakko pureskella hampaitaan ja lähettää taas yksi "sori mä en osallistu tänään tunnille" -viesti.

Artikkelin dedis viuhahti eilen ohi. Jouduin pahoittelemaan myöhästymistä. Sain sen kyllä kirjoitettua valmiiksi.

Tai siis, loppuviisaudet puuttuvat. Ja kuvatekstit. Ja kuvia voisi muutenkin rukata ihmismäisenpään kondikseen. Ja viitteet pitäisi tarkistaa, ja voisi niitä ehkä vähän lisäilläkin, niin vaikuttaisi ehkä hitusen vakuuttavammalta. Mutta tällä alalla ei juuri edelläkävijöitä näytä löytyvän, niin että suuri osa viitteistä on jotenkin obskuureja ja väen vängällä kehitetyn oloisia. Ainakin jos tuntee ne lähteet. En usko että suurin osa harvoista lukijoista tuntee. Pitää yrittää luottaa siihen, että ovat liian laiskoja tarkistaakseen.

Ja voisi sen tekstinkin ehkä lukaista läpi. Ettei tule humahdettua läpiä päähän-madonreiästä sellaista vauhtia, että kvanttifyysikot olisivat ihmeissään. Jos olisi väärässä, olisi mielellään ainakin perustellusti väärässä, eikä ihan syyttä suotta. Otin viime viikolla yhteyttä erääseen mukavaan systemaatikkoon, joka lupasi lukaista tekstin läpi ja kertoa, jos siinä on jotain pielessä alan ammattilaisen näkökulmasta. Eipähän tule pyyhkeitä julkaisun jälkeen siitä, miten historioitsijoiden pitäisi jättää tieteenhistorian tekeminen luonnontieteilijöille, kun ei ne kuitenkaan osaa ja ymmärrä mistä todellisuudessa on kyse.

Ehkä sen huomisaamukasiin mennessä saa fiksattua. Aamukasista iltakuuteen olisi sitten tarjolla koulua, välissä Frau Sch. Ainakin kielten tunneille pitäisi päätyä aamulla, muusta voidaan sitten neuvotella lounaan jälkeen.

Nämä maanantait ovat kyllä vaikeita päiviä, aina on joku kriisi, jonka takia kouluun ei pääse. Yleensä vielä itseaiheutettu kriisi. Pitääpä yrittää olla järjestämättä koulutunteja maanantaille ensi lukukaudella. Hävettää, mutta ei varmaan muuta voi kun kirjoittaa ne pahoittelut. Opettajatoverit ovat tutkijoita, ehkä ne ymmärtävät artikkelien dediksien päälle. Tai sitten eivät, mutta sille en sitten henkilökohtaisesti voi mitään. Menee kriisinhallinnan ja priorisoinnin piikkiin.