Vietimme viikonloppuna polttareita. Valmistautumiseen liittyi ehkä miljoonan tekstarin ja puhelun lisäksi kaikenlaista säätämistä ja uusia taitoja. Osaan nyt esimerkiksi arvioida metsässä pelkästään visuaalisin apuvälinein, mistä männystä irtoaa 2cm+ paksuinen 8cm+ pituinen kaarna ilman erityistä voimankäyttöä. Myös kallionkolojääkaapin teko on hallussa. Pihlajasaarta voi varauksettomasti suositella piknikkikohteeksi, jos pääkaupungissa on jonnein pakko piknikille lähtä. Hienoja kallioita, sievää merimaisemaa ja siistit fasiliteetit.

Ehkä kuitenkin tärkein elämäntaito tuli hankittua tai ainakin freesattua siinä vaiheessa, kun kävi ilmi, että valitsemaamme baariin olisi oikeastaan tarvittu varaus viikonloppuiltaisin. Onneksi baarimikko suhtautui paitsi joviaalisti, myös kannustavasti. Ja osasi laittaa tequilaan sellaiset lisukkeet, että se maistui hyvältä. Jos on syystä tai toisesta yhdelle tai useammalle laatudrinksulle käyttöä keskusteluseurustelua kannustavassa ympäristössä, kannattaa suunnata A21:een Annankadulle.

Viimeisellä etapilla testailin spontaania puheenpitoa. Valitettavasti puhe oli jokseenkin ytimetön, mutta ainakin lyhyt. Pitäydyn tästä lähin vähintään Powerpointin, jos ei jopa A4-pinkan ryhdistämässä setissä. Esivalmistelujen säätömäärä yhdistettynä puheen pitkäpiimäisyyteen kun tuo tutkitusti jopa 50% enemmän elämäänsäkyllästyneisyyttä kaikille osallistujille. Mikä yleensä sitten purkaantuu välittömästi kaikenkarvaisena hauskana touhottamisena.

Hei, jos ei osaa itse, voi katalysoida muiden luovuutta...