Mut on hyväksytty lukemaan saksalaista filologiaa Turun yliopistoon.

En olisi kyllä ikinä uskonut. Turun koe meni kyllä paremmin kuin Helsingin koe, mutta en mä nyt olettanut vielä tänä vuonna sisään pääseväni. Pääajatuksena oli, että pääsykokeitten nojalla ehdin käydä viikon lomalla Rakkaan luona, ja saan poissaoloilleni legitiimin syyn näille paikallisille pilkunpahoinpitelijöille. Ja tietysti oli kiva testata, kuinka tätä kieltä oikeasti osaan.

Sivuajatuksena oli saada opiskelija-alennukset ja hammashoito takaisin, niitä kun ei jatko-opiskelijakortilla saa. Ihan minisenä taka-ajatuksena oli, että voisin opiskella saksan kandin tilastotieteellä ja muilla  puistattavilla, mutta  tulevia työpaikkahakemuksia ajatellen oleellisilla sivuaineilla.

Hitsi. Helsinkiin pääsystä en kyllä elättele toivoa. Helsinki olisi muuten parempi paikka, kun siellä kuitenkin ensi vuosi asutaan. Voisin jopa opiskella sitä kandiani varten, TY:n humanistiselta tiedekunnalta kun ei tipu ensi vuonnakaan JOO-kursseja, kun niillä ei ole rahaa niihin.

No mutta, aika makeeta silti. Eipä mennyt tämä saksantuomio tässäkään mielessä hukkaan. Tulipa taas vähän lisäenergiaa ja -itseluottamusta.