Haluaisin tehdä kirjallisen valituksen ääliöpelaajasta, joka teki hahmikseni. Ensinnäkin haluaisin tiedustella, että mikä *#&??!%!:n kyky oikein maksoi niin paljon, että sitä varten piti kasata typerän paljon haittoja? Ja toisekseen, oliko pakko ostaa se salattu kyky joka ilmeisesti tulee ilmi vain kerran elämässä täysikuun aikaan, törkeällä kasalla allergioita ja ovi- ja lukkokompleksilla.

Voisi hyvin luulla, että ovi- ja lukko-ongelmat eivät juuri elämää hetkauta suuntaan eikä toiseen, kun ei tässä kuitenkaan mitään ammattivarkaita olla. Tällöin luulisi kuitenkin väärin. Ovien aukeamattomuus, olivatpa sitten kyseessä tavalliset ovat tai liukuovet, on ikävästi yllättävä jatkuva hankaluus ovia, ja erityisesti lukollisia ovia suosivassa rakennuskulttuurissa elettäessä.

Tänään jäin vessaan lukkojen taakse. Laitoksella. Arvatkaa oliko hupaisaa tulla pelastetuksi laitoksen muutenkin vittumaisen assistentin ja professorin avulla. Väärä vastaus. Varsinainen vitsi on kuitenkin siinä, että kyseinen professori oli juuri kirjoittamassa minulle suositusta apurahahakemukseen. Kiva jos tulee muuten myönteinen lausunto, jossa kuitenkin mainitaan erikseen, että vessakäyttäytymistä tämä typykkä ei kuitenkaan vielä hallitse.

Varmuuden välttämiseksi jätin pyykkiä viedessäni pyykkituvan oven raolleen. Ja heti kostautui. Spädäng vaan, ja sain ovelta turpiini, kun joku avasi toisen oven kellarin toisessa päässä. Samassa tipahti lasipurkki, joka oli puolillaan pesunestettä. Kaakelilattialle. Vaatimaton smäts siitä kuului. Nestemäinen pesuaine muistuttaa siivotessa lähinnä verta, mutta jättää lattian mukavan kiiltäväksi ja liukkaaksi.

Päähän sattuu. Niin että mihinkä mä saan jättää tämän kirjallisen valituksen? Ja jos ei voi valittaa, niin voisitteko edes vihjata, mikä tämä mun superkyky on?