Alan olla aika tukevasti taas tuolla ulkona. Plärään päivittäin tekstejä vuosisatojen takaa. Myös unissani. Ja syödessäni.

Tutkimuksen kirjoittaminen etenee hitaasti ja epävarmasti. Voin kirjoittaa sanan kerrallaan, ja sen jälkeen pitää taas miettiä, että voikohan tätä sanaa käyttää tässä yhteydessä, jonka jälkeen sanan aikaisempia käyttäjiä voi kätevästi googlailla akateemis-googlesta. Jos sanan aiempiin käyttäjiin kuuluu yksikään elävä tai kuluvana tai edellisenä vuosisatana kuollut ranskalainen filosofi tai psykologi, voidaan tyynesti todeta, että käytän tässä tutkimuksessani sanaa täysin eri tavalla kuin kyseinen otus, että yrittäkää nyt elää sen kanssa että käytän sitä seuraavalla tavalla. Jos ranskalaiset eivät ole sotkeutuneet kyseiseen sanaan, sitä voi huoletta käyttää omiin tarkoituksiinsa niin kauan kuin muistaa käyttää sitä aina samoin.

Olen helpottanut elämääni aloittamalla sanaston ylläpidon.  Toisaalta kyseessä on pääasiassa lista sanoja, sillä en viitsisi mitenkään tuhlata aikaa niiden sanojen määrittelyyn. Saati sitten perhe-elämään tai ylipäänsä mihinkään, mikä ei suoraan liity tutkimukseni hyvinvointiin. Pitää kehittää joku painovoimahissi.