Viisaudenhampaani päätti sitten tulehtua.

Jos oli pakko, niin tässä välissä olikin ehkä kesän paras hetki. Inspiroiduin hammaslääkärireissulla myös uusimaan matka-apteekin kannalta oleelliset reseptit ja käymään apteekissa. 270 euroa. Huomenna on ohjelmassa hampaiden puhdistus.

Useimmilla satunnaisesti tai jatkuvasti käyttämistäni lääkkeistä on  USA:ssa ihan eri kauppanimet, joten oli oleellista hankkia kaikkea useammaksi kuukaudeksi. Allergialääkkeitä vien mukana tuplamäärän normaalista, vaikka yleensä hengittelen helpommin ulkomailla. Saan kuitenkin asunnon jonkun puiston takapihalta, jossa kasvaa joku marraskuulle kukkiva voikukka. Taikka asunnossa on kokolattiamatot ja ennen minua asunut koiria ja kissoja. Tai jotain.

Hankin myös yhden setin jälkiehkäisypillereitä kaiken varalta. Jos jotain sattuu. Jenkeissä kun niiden saanti on laillisuudesta huolimatta vaikeaa - jos farmaseutti ei halua niitä omantunnon syistä myydä, niin sitten jää asiakas ilman. En välttis haluaisi etsiä muutenkin paniikinomaisessa tilanteessa kaikkien paikallisten apteekkien joukosta sellaista, jossa sattuu olemaan työvuorossa joku, jonka mielestä jo itsenäisinä yksikköinä elävät saavat päättää, mitä ehkäpä juuri hedelmöittyneillä munasoluillaan tekevät.

Kävin lisäksi hakemassa matkavakuutuksen vuodeksi, matkatavaroille myös. Nyt pitäisi olla kaikin puolin turvallinen olo.

Olen kuitenkin menossa Yhdysvaltoihin, joten...