Kun pohdimma, että olisiko fiksumpaa kokata lounaaksi pari kananmunaa ns. kädenkäänteessä, vai käväistä kaupasta joku eines. Niin tarkistellaan siihen perään ollaanko latinanpössyissä vai nou.

Jos ollaan latinanpössyissä, käväistään eines, koska se tapahtuu nopeammin kuin kananmunat. Ja jos kuitenkin päädytään kananmuniin, niin annetaan niiden kiehua runsaassa vedessä yli 5 min. Ja jos sitten kuitenkin ajastus pettää ja kuoren alta paljastuu löllöä, niin heitetään se löllö veke, ei laiteta mikroon. Ja jos nyt kuitenkin laitetaan se löllis mikroon, niin kupu päälle. Ja merkkiäänen jälkeen ei suinkaan hyökätä mikrolle heti, vaan odotellaan puolisen minuuttia terveen vainoharhaisuuden vallassa ennen mikron oven avaamista. Koska mikron siivoaminen kestää vaan niin paljon lyhyemmän aikaa, kuin keittiön lattian ja hyllyn. Kananmunanpirulainen poksahtaa kuitenkin säpäleiksi vasta merkkiäänen jälkeen.

Ja samaan aikaan toisaalla. Päästäisitkö luennoimaan tyypin, joka ei osaa keittää kananmunia? En minäkään, mutta onneksi tästä päätti joku muu juuri ennen kananmunagatea. Ja vielä suuremmaksi onneksi kananmunien keittäminen ei kuulu lainkaan kurssin aihealueeseen, josko tosin ei kuulu latinakaan. Täytyy luottaa siihen, että elämä on paljon helpompaa latinan vaikutusalueen ulkopuolella. Ja siihen että saan kaivettua kaikki kananmunanrämmäleet tukastani syksyyn mennessä.