Saksalaisessa räkätautien vertailuasteikossa Erkälterungista Schnupfeniin ja Schnupfenista Grippeen olen ehkä palaillut komparatiiviin. Kuumetta on sen verran, että jostain syystä vaikutti hyvältä idealta kaataa ylitäydestä kannusta teetä mukiin läppärin akun päällä. Hamusin kuitenkin salamannopeasti kuivausapuvälineeksi maton, joten olen tilanteessa jossa akku on edelleen kuiva ja toimiva, lattiassa on puhdas läikkä ja matossa kostea ja kellertävä. Päätin kuitenkin vastaisen varalta siirtyä sängylle koneineni, ja juoda teen kerralla loppuun.

Rikoin myös peilini, onneksi kyseessä ei ollut kuin pieni käsipeili. Mutta seitsemän vuoden epäonni silti. Ottaen huomioon miten halpoja peilit ovat suhteessa siihen mitä ne maksoivat silloin kun kyseinen taikausko keksittiin, on mun mielestä vähän epistä, että taikausko on edelleen hengissä.
  
Kurkkuun ei koske enää laisinkaan, ja nenäkin alkaa jo toimia. Tällä uudella superherkällä aistillani havaitsin metrien päästä ensitöikseni, että keittiön roskiksissa oli ollut tonnikalan jäänteitä jo useampia päiviä. Pitänee taas harjoitella saksankieltä julkisten teesien muodossa: tonnikala on kuolemassa sukupuuttoon, mutta syökää toki nyt kun vielä voitte. Voitte sitten lapsillenne ylpeillä, että isikin auttoi tonnikalan hävittämisessä maan päältä.

Ensimmäiset julkiset saksankieliset teesini naulasin perjantaina keittiön kuivauskaappien oveen, koska oli minun keittiönsiivousvuoroni. Tai ei ne mitään oikeita kuivauskaappeja ole, täällä harrastetaan vaan hyllykaappeja ja astiat kuivataan käsin ennen kuin ne tungetaan hyllylle. No jaa, viesti meni näin:

Taika glaubt,
dass alle Erwachsene wissen, wie man Geschirre spült.
Deswegen will Taika keine Geschirre außer die
die Taika selbst geschmutzt habe, abspülen.
Alle die Prinzen und Prinzessinnen die denken Taika hat
es Unrecht, können Taika überzeugen versuchen.

Teeseihin innoitti jo viikon tiskipydällä maannut tiskivuori. Kukaan ei sanonut koko viikonloppuna mitään, eikä tiskivuori myöskään kadonnut, joten ajattelin että toverit kanssa-asujaimet eivät ymmärrä saksaani. Eilen kuitenkin toveri Prinsessa tuli varta vasten tiskaamaan kun olin laittamassa salaattia, ja totesi oikein ääneen olevansa nyt tiskaamassa, varmaankin siltä varalta etten huomannut kyseistä toimintaa. Näin häntä vielä pari kertaa illan aikana, ja molemmilla kerroilla hän mainitsi tiskanneensa sitten tänään. Kuinkahan vuolaasti olisi pitänyt kiitellä siitä, mitä kaikki muut tekevät normaalisti ja vaatimatta sen suurempaa kunniaa ja marttyyrinkruunua? Ottaen huomioon että Prinsessalla ei ole tapana kiittää, vaikka muut pesevät sen jättämiä likaisia astioita puolitoista tuntia hänen nenänsä edessä hänen jutellessaan mukavia seuraksi, pidin moista huomionhakua äärettömän ärsyttävänä.

Ajattelin alunperin ottaa nootit pois kun tiskivuori häviää, mutta Prinsessa sai minut toisiin ajatuksiin. Parempi jättää siihen, ehkä muistuu se tiskaaminen useamminkin. Pidän itseäni ihan joviaalinpuoleisena tyyppinä noin yleensä ottaen, mutta epäreiluudella saa minusta takuuvarmasti pintaantuman sen pienen mutta ärhäkkään koston enkelin. Jos joku osoittaa sanoin ja teoin kunnioittavansa itseään enemmän kuin muita, koen välitöntä tarvetta toimia karmisena takapotkuna.

Prinsessalla oli myös tällä viikolla yhteisen kylppärimme siivousvuoro, mutta puhtaus ei vaan tapahtunut. Maassa maan tavalla, sano. Jos sulla on oikeus käyttää vapaata tahtoasi ja päättää olla noudattamatta yhteisesti sovittuja sääntöjä, niin et voi millään järjellisellä keinolla perustella, miksi mulla ei olisi samaa oikeutta. Tervetuloa pahaan maailmaan. Siedän kylppärin likaantumista vielä vähemmän kuin keittiön, joten ajattelin naulata teesejä vessanpönttöön ennen kuin alkaa ärsyttämään liikaa. Siltä varalta että teesit eivät pure, olen suunnitellut sulattavani suklaata mikrossa ja läästiväni sitä ympäri kylppäriä.