Eilan kanssa alkaa syntyä kommunikaatiota. Nukuin eilen koko päivän, kun oli niin rankka keskustelu. Tänään pitää vähän miettiä.

Hyvä uutinen on, että olen kuulemma moraalisesti ja eettisesti varsin korkealle kehittynyt ihminen. Huono uutinen tietysti on, että eläminen maailmassa on varsin vaikeaa, kun yliminä on niin kontrolloiva, ja talloo kaiken muun alleen.

Olen myös sisäistänyt täysin isäni paranoian. En suinkaan niin päin, että epäilisin maailmassa olevan minusta kiinnostuneita tahoja, vaan silviisiin, että epäilen koko ajan itseäni. Pyrin tarkastelemaan toimiani ja ajatuksiani koko ajan objektiivisesti, ikään kuin itseni ulkopuolelta, ja kehittelen salaliittoteorioita omista  motiiveistani oman toimintani suhteen. Hyvä uutinen on, että nyt kun tiedostan asian, voin myös ikäänkuin oppia kokemuksesta: on myös mahdollista että teen välillä asioita oikein ja vielä oikeista moraalisista lähökohdista. Ja jos näin sattuu käymään, minun ei tarvitse tuntea itseäni koko ajan huonoksi ihmiseksi. Huono uutinen on, että tällainen itsensä epäily vie paljon ylimääräistä aikaa ja energiaa.

Huono uutinen on, että kestän huonosti omissa odotuksissani pettymistä. Huono uutinen on, että kiidän karkuun mitä tahansa ongelmalliseksi tai konfliktinomaiseksi kokemaani. Huono uutinen on, että pakotan itseni tekemään asioita, jotka saisin todennäköisesti aikaiseksi ihan tarvepohjalta, jolloin elän koko ajan ylimääräisen ja turhan paineen alla, mikä kuluttaa voimavaroja. Huono uutinen on, että tarvitsen ympäristöltä luvan kokea tunteita. Huono uutinen on, että koen muiden ihmisten tunteet akuutimmin kuin omani. Huono uutinen on, että olen itseäni kohtaan suhteettoman ankara, ja vaadin itseltäni asioita, joiden vaatiminen muilta ihmisiltä olisi julmaa ja epäreilua. Huono uutinen on, että elämäni koostuu kriisin odottamisen ja sitten kriisin pikaisen ratkaisemisen jaksoista, mikä on varsin kuluttava tapa elää.

Hyvä uutinen on, että elän tällä hetkellä onnellisessa, reilussa, tasapainoisessa ja turvallisessa ihmissuhteessa, jossa voin olla oma itseni. Hyvä uutinen on, että minulla oli viime viikolla jopa hetken tylsää. Hyvä uutinen on, että voin ulkoistaa yliminäni Eilalle terapiassa, ja keskittyä pohtimaan asioita, joita minulla ei ole normaalisti tilaa pohtia.

Huono uutinen on, että en tullut lähteneeksi tänään kouluun. Hyvä uutinen on, että se ei tunnu tällä hetkellä mitenkään merkitykselliseltä, koska minulla on tärkeämpääkin tekemistä.