Opiskelijat ovat yleisesti ottaen ok.

Ja sitten on näitä, jotka vetoavat varttuneisuuteensa, tietotekniikan käytön oppimisvaikeuksiin, tai ylipäänsä tietotekniikkavaikeuksiin.

Ymmärrän kyllä, jos netti ei toimi, ja siksi tehtävät tulevat myöhässä. Jos on paska yhteys ja siihen laadullisesti sopiva kone, niin se ei aina ole opiskelijan hallittavissa (terkkuja hevostilalle Islantiin). Jos joutuu tusaamaan tehtävänsä tupankansavuisessa nettikahvilassa, on ihan ymmärrettävää, jos ollaan välillä pari päivää myöhässä ja tiputetaan kerralla useampi entry, ei siinä mitään (terkkuja Kyprokselle). Senkin vielä ymmärrän, jos oli kaatokrapula, eikä jaksanut vaivautua ennen kuin oli jo vähän liian myöhäistä (terkkuja Tampereelle). Nou hätä, teette kun olosuhteet sallivat, mielellään kuitenkin viikon sisällä dediksestä.

Mutta sitä en tajua, että jonkun varttuneemman miesopiskelijan mielestä hänen ei a) tartte palauttaa opintopäiväkirjaa samassa muodossa kuin muiden, koska palautusjärjestelmä on niin vaikea käyttää. Myös sen jälkeen kun kirjoitin hänelle kädestä pitäen -ohjeet palautusjärjestelmän käyttämiseksi, ja muut ovat niitä opintopäiväkirjojaan hyvin jouhevasti palautelleet ja b) hänen ei myöskään tarvitse sisällöllisesti täyttää kurssin vaatimuksia, kert hän tuli lukeneeksi ohjeet tosi huonosti kurssin alussa. Jos ei aio opetella käyttämään Wordiä, nettiä, webin opiskeluympäristöä tai ylipäänsä seurata kurssin ohjeistusta, niin mitä, anteeksi vaan, vittua menee sitten ilmoittautumaan webbikurssille? Jos se on niin helvetin vaikeaa, niin on hyvä ja tiputtautuu kesken kaiken pois, eikä aiheuta auttamishaluisille tutoreille ylimääräistä vaivaa ja närkästystä.

Naintiuutisissa tänään. Hyvissä uutisissa: kuvauspäivä on sovittu, kampaajallekin sopi, paikkaa vielä shoppaillaan. Neutraaleissa uutisissa: kravatti jäi kauppaan, koska pankkikortti oli jäänyt kotiin.  Huonoissa uutisissa: en ehkä sittenkään saa mustavalkoista ensembleeta, koska valkoista pellavaa ei ole tähän vuodenaikaan saatavissa. Murjottaisin, jos en olisi juuri syönyt kahdeksaa tähtitorttua.