Turussa oli varsin hupaisaa.

Opiskelu on ihan hemmetin kivaa. Ensin väännettiin saksaa suin ja sormin ja sitten tuotettiin sitä samaa suomeksi. Mulla on ihan älyhauskoja opiskelutovereita. Se on tosi kummallista, koska kaikki saksanopettajani koulussa ovat olleet tosi seipäännielleitä. Ehkä me ei osata saksaa vielä tarpeeksi hyvin saadaksemme selkärankavaurioita.

Jonglöörasin myös tilejä ja lukuja. Se on kyllä tosi saksalaista puuhaa, siinä ei vaan voi mokata, jos hoitaa hommansa pilkulleen sääntöjen mukaan, ja tietää mikä numero seuraa mitäkin numeroa.

Mutta kaikkein hauskinta oli iltapuhteen sosiaalisuus. Vähänkö on kiva jutskailla kivan toverin kanssa, vaikka oikeasti pitäisi nukkua. Nalle kaurapuurohiutaleet ruisleseillä ovat myös ihan nerokkaita.

Kotiin palatessani löysin kylppäristä susikoiranmentävän reiän. Kämpässä riekkui testosteroninen jengi. Oli vakuutusäijää, rakennusliikeäijää ja putkimiehiä eteisestä keittiöön. Konsensuksena oli, että tilataan kartoittaja huomiseksi, niin tiedetään sit enemmän. Vakuutuskaverin lähdettyä vanha putki (no parin kuukauden ikäinen) revittiin ulos reiästä vittu-perkele-saatanoitten saattelemana. Olin ymmärtävinäni että se &#&&## mulkku (alihankkijan putkimies, olettaisin), oli #&% sahannut ?!!# sen #!!&# putken &%&#!!  ihan  %&%#!  tärviölle, &&#!!! 

Käytännössä opin, että lvi-töitä tehdessä  putkien päädyt pitää olla tasan vertikaalisesti sahattuina ( || ), jotteivät ne luiskahtele eroon toisistaan ja/tai kiristysrenkaista kun putkeen tulee tavaraa ja/tai painetta. Putket saavat olla mieluummin pari milliä liian pitkiä kuin lyhyitä. Tässä tapauksessa putki oli yläpuolelta liian pitkä ja alapuolelta liian lyhyt ( /|) ja kyllähän sen tietää miten siinä käy.  Tulee &%€## vuoto. Ja äijät hajottamaan kylppärin ja sotkemaan eteisen.

Saimme kuitenkin ripeästi uuden putken ( || ). Räpsyttelin vähän silmiäni ja kyselin aktiivisesti suihkusta. Jota siis ei voi reiän takia käyttää. Paitsi meiän Tomppa, joka sen reiän on siihen tekaissut,  sääsi siihen muovin jeesusteipillä päälle kun surkeilin siitä suihkuttelusta.

Meiän Tomppa tulee Virosta, sillä on muija ja lapset siä jossain ja se asuu viikot täälä jossain kimppakämpässä. Ne laittaa oman firman pystyyn heti kun niillä on tarpeeksi rahaa, ja muuttaa muijat ja lapset tänne. Täällä on köyhempi asua, mutta turvallisempaa ja paremmat koulut. Tompalla on oma vaaleansininen rikkaharja ja -lapio, jolla se siivoaa jälkensä ja imuroi vielä perään. Tomppa ei myöskään kiroile, eikä äijäile. Jos kaikki putkimiehet olisi kuin Tomppa, tämän maan putkistojen omistajat olisivat putkikriisitilanteissa paljon hyväntuulisempia.