Olen edennyt ihan uudelle elämänlaatutasolle.

Naapurustosta on muuttanut joku, joka katsoi hyväksi päästä eroon pyöreästä keittiönpöytälevystä ja kasasta lekasoraharkkoja. Vaikka pöytälevy on kumipuuta, päättelin että on kuitenkin ekologisempaa ottaa se talteen kellarin jätehuoneesta kuin hommata uusi Ikeasta. Lekasoraharkot toimittavat jalkojen virkaa.

Ikeassa tuli kuitenkin muuten käytyä eilen. Alkoi olla viimeiset hetket hankkia oikea sänky ennen kuin selkä menee kiemuralle. Nyt on patja, sänkypalat tulevat kuljetuksessa keskiviikkona. Ilmeisesti sängyt ovat ainoa huonekalulaji, jota edes Ikea ei pysty tuottamaan alle metrin mittaisissa paloissa. Nukuin viime yönä äärettömän hyvin ja pitkään.

Huomenna on töistä vapaata Kolumbuspäivän kunniaksi, kuten vähintään kaikilla liittovaltion työntekijöillä. Omalla toimistollani tämä tarkoittaa sitä, että työntekijät pakkolukitaan työpaikan ulkopuolelle. Toistaiseksi näitä erilaisia pakkovapaapäiviä on ollut kerran kuussa, seuraavan parin kuukauden aikana ilmeisesti useampiakin. En oikein tiedä pitäisikö Amerikan löytymistä juhlia vai surra, mutta tässä olen käsittääkseni samalla aallonpituudella useimpien amerikkalaisten kanssa. Äänestän eos-linjalla ja teen töitä kotona.

Ja pesen pyykkiä ja käyn kaupassa. Näin arkipuuhastelun kannalta alkaa olla aika sama eläiskö kotona vai täällä, paitsi että täällä kukaan ei käy kaupassa mun puolesta tai pese munkin pyykkiä, vaikka valittaisin kuinka kovaan ääneen, että ei huvita olleskaan. Toisaalta olen löytänyt Betty Crockerin valmisleivonnaisjauhepakkaukset, joita käyttäessä ei tarvi sekoitella raakaa jauhoa kuin ehkä 30 sekuntia kerrallaan, vähän enemmän jos laittaa ylläreitä sekaan, joten mäkin voin nyt leipoa. Fudge Browniesista tulee aika päheitä, kun laittaa minimarshmalloweja, macadamia-pähkinöitä ja morellokirsikoita sekaan.