Tämä uusi kone on aikas ältsin käihä.

Tällä saa esimerkiksi tehtyä lähes kaiken mitä pitäisi. Papyruksen asentaminen tulee olemaan monimutkaista, kun se ei toimi kuin classic-ympäristössä, mutta ehkä mä sen sit kuitenkin saan pyörimään jos jaksan ährätä. Tai sit löydän jonkin toisen kätevän mutta helppokäyttöisen tieto-ohjelman. Miksi kätevä ja helppokäyttöinen tulevat niin harvoin samassa paketissa?

Kirjoittaminen vaan on hönöä tällä koneella. Ensiksikin kirjainnakkulat on levitelty ympäriämpäri, ikäänkuin aikuisille mitoitetusti. Ja toisekseen näppiksen etureuna on terävä, joten ranteisiin sattuu kirjoittaessa, ellei kirjoita asennossa, jossa hartiat jumittuvat. Tämäkään ei olisi ongelma, jos tässä laitteessa ei olisi tyhmää magneettilukkoa, jonka takia mitään pysyvämpää pehmusteratkaisua ei voi harkita.

Ja koko kirjoitusasento ei olisi niin pöljä, jos Ikeasta hankittu pöytälevy kestäisi mäkin lämpiämistä alkamatta kärytä palaneelta muovilta. Nyt koko kone hengaa satunnaisen opuksen päällä, jotta pöytälevyn ja koneen välissä on pari senttiä ilmaa. Pitänee järjestää juuri ennen muuttoa paloturvallisuustesti tälle pöydälle ja laittaa tulos youtubeen.

Ja miksi olen hereillä aamuviideltä? Selitys numero yhden mukaan pelkään mennä nukkumaan, koska olen alkanut taas nähdä varsin eläväisiä painajaisia. Selitys numero kahden mukaan velvollisuudetuntonakkula on vääntynyt kaakkoon, joten en pysty menemään nukkumaan, ennen kuin olen tehnyt kaikki asiat, joiden pitäisi olla tehtynä jo. Selitys numero kolmen mukaan vuorokausirytmini näyttää toista mannerta, koska olen nukkunut päiväunia.

Valitettavasti selitys numero kolme, joka on se kivin, kertoo ainoastaan oireen, joka johtuu kahdesta edellisestä.