Ensimmäinen päivä meni paikallisbyrokratian suorittamiseen, pankkitilin avaamiseen ja liittymän hankintaan. Voisi olla kätevää hankkia myös toinen puhelin, jottei tarvitsisi vaihdella kortteja yhteen puhelimeen. Toistaiseksi on kuitenkin oletettavaa, että aamuysistä iltaysiin suomalainen liittymä ei toimi. Toisena päivänä säädin akateemisten asioiden parissa.

Instituutin professori on hurjan mukava, ja minulle järjestyi työpiste huoneesta, jossa majailee myös yksi saksalainen ja yksi slovakialainen jatko-opiskelijatyttö. Pääsen kaikkiin seminareihin ja luennoille joille halusin. Tapasin eilen myös ensimmäisen toisen Erasmus-vaihtarin Kristofin, joka on myös Thomasin opetuslapsi, ja joka puoliksi lupautui tanssipartnerikseni tangotunneille. Ja illalla tupsahti käymään toinen paikallisista norjalaisista, Eva. Kävi ilmi että mulla on ollut aivan älytön tuuri mentorin suhteen, Eva on nähnyt omaansa ehkä yhteensä 10 minuuttia.

Olen pienessä flunssassa, keskiviikkona jäivät isot bileet väliin kun olin niin poikki. Mutta hengailtiin Thomasin kamujen kanssa ennen kuin ne lähtivät bilettämään.

Paikallinen mättö on outoa, etenkin kasvisruoka, joka tuntuu perustuvan pääasiassa sipulille. Mutta leipä on hyvää ja eilen tutustuin Erdnusse Flipseihin, juustonaksuihin joissa on juuston sijaan maapähkinää. Nämä ovatkin sitten muodostaneet pääosan ruokavaliostani eilisestä lähtien.

Edelleen tuntuu tapahtuvan koko ajan niin paljon että ei ehdi tajuta ennen kuin pitää keskittyä jo johonkin muuhun. Kamalinta on palata kämpille, siellä on ihan autiota ja hiljaista.