Sain ensimmäisen kv-artikkelini toimitukseen. Lupasivat lähettää editoidun version parin viikon sisään. Juttu ilmestyy syksyllä.

Ehkä voin sittenkin isona ruveta tutkijaksi. Ulkona sataa, eikä kirjoittelu oikein maistu, joten olen keskittynyt valokuvaukseen. Täälläpäin saapi kuvata ihan mitä vaan kirjoja, ja julkaista saa ilmaiseksi kunhan ilmoittaa kuvien julkaisusta etukäteen ja mainitsee kuvateksteissä että opukset ovat täältä peräisin.

Paikalliset viettävät tänään helatorstaita oikein urakalla, rappukäytävät raikuvat museossa vierailevien lapsilaumojen riemusta. Niillä on siellä rekonstruoitu mammutti sulavalla jäätiköllä, turkki on jakinkarvaa ja sisälmykset kaikenlaista rautalankaa ja täytemateriaalia. Olen käynyt otusta itsekin tervehtimässä. Silloin kävi ilmi, että ei ehkä kande lähtä Tiibetiin, koska jakinkarva alkoi aivastuttamaan. Jos se ei ollut se jakinkarva, niin sitten se oli se jää.

Jos sitten jatkaisi kuvausta, kun näyttää vähän kirkastuvan. Kellastuneet kuparipiirrokset keltaisessa keinovalossa otettuina vaativat niin älyttömästi jälkityötä.