Minäpäs sain poikaystävältäni ehkä kaikkien aikojen parhaan joululahjan.Lällislää.

Pelästyin pari viikkoa sitten, kun skypestä alkoi kuulua kyselyitä vyötärön ympärysmitasta tuumina. En mä tiennyt, mutta narulla mittaaminen toi tulokseksi noin kahden A4:sen pituisen  ympärystän. Ei tässä siis varsinaisesti sydän- ja verisuonitautiriskiryhmässä hengailla. Pelko johtui lähinnä siitä, että epäilin mulle olevan tulossa joululahjapaketissa korsetti.

Korsetit on tosi kauniita vempeleitä, sitä ei voi millään kiistää. Mutta hemmetin epämukavia ne ovat, erityisesti jos eivät ole mittojen mukaan tehtyjä. Mulla kun on lyhyeksi ihmiseksi vielä suhteessa  lyhyt selkä, jolloin kauppakorsetit eivät istu, vaan syöpyvät lantioluihin. Lisäksi niissä ei voi tehdä mitään mitään muuta kuin näyttää sievältä, koska vatsa- ja selkälihaksilla ei ole tilaa laajentua ja supistella. Lisäksi korsetilla ei voi tuoda kuvioihin juuri mitään erityistä uutta muotoa, jos sattuu olemaan sellaista mallia, että kylkiluut toimivat luonnollisena korsettina. Onhan mulla sellainen korsetti olemassa, jolla saan vyötärönympärykseni puristettua 42 senttiin, ja rinnat pursuilemaan suorastaan ylitsevuotavasti, mutta ei se muoto erityisen seksikkäältä siellä korsetin sisäpuolella tunnu, ja sievältä se näyttää vain rokokoomekkoon verhoiltuna.

Mutta korsetista ei siis tarvinnut kiitellä vaivautuneesti. Korsetin sijaan Rakkaimpani antoi minulle seinäkiipeilyvälineet.Hän on nerokas ja taivaallinen. Tosin valjaat piti käydä tänään vaihtamassa S:stä XS:ään. Kiipeilykengätkin sain. Ovat ehkä inasen liian suuret, mutta tämä ongelma tuntuu korjautuvan luonnostaan kun jalat turpoavat parin seinän jälkeen.

Kävimme testaamassa tänään, ja nyt on lähes kaikki lihakset kipeänä. Mutta sellaisella tosi hyvällä tavalla. Mikä on jumalaista, koska normaalit niskakipuni eivät tässä hässäkässä tunnu lainkaan, ja kiipeäminen on luultavasti hyväksi niskalleni, joka kipuilee liian staattisen elämän vuoksi. Lisäksi kiipeilykenkäni ovat ihanat. Minulla on jalossani ongelmat, nimittäin suhteessa liian pitkät isovarpaat. kaikissa aiemmissa kengissä isovarpaiden nivelet ovat puristuneet mustelmille, mutta näissä kengissä saan ihan samanlaisia isovarpaiden päiden kipuja kuin kaikki muutkin. Eikä yhtäään mustelmia.

Paitsi vasemmassa polvessa, jonka löin otteeseen. Otsassakin voisi olla, kun löin senkin otteeseen ylöspäin singahtaessani. Pahaksi onneksi mitään näkyvää sotavammaa ei kuitenkaan tullut. Olisi ollut paljon kivampaa päästä rehentelemään näkyvällä vammalla kuin sellaisella jota näin talvisaikaan ei kenellekään pysty näyttämään ilman suunnatonta kuoriutumisoperaatiota.

Mutta mä olen niin huono saamaan mustelmia. Kärsin siitä jo lapsena, kun kaikki pojat esittelivät ylpeinä rupiaan, mustelmiaan ja kipsejään, mutta mä en pystynyt näyttämään mitään todisteita omista hurjan vaarallisista seikkailuistani.Taisin repiä housunikin vain kahdesti, kerran kun putosin kalliolta ja kerran kun  oikaisin pyörällä yhden alamäen lopussa olleen mutkan suoraksi ojaan.

Mutta vähänkö kiipeily on hupaisaa. Ja tämä on vaarallinen, mutta ekologinen harrastus, jota varten ei tarvitse edes heittäytyä virran vietäväksi tai käyttää lentokonetta.

Vinkki: Jos ette keksi mitä antaisitte läheisillenne joululahjaksi, antakaa heille kuolemaa uhmaavia seikkailuja arkeen kiipeilyvarusteiden muodossa. Sprayöljypulloja eivät lahjoittele kuin äärimmäisen turvallisuuushakuiset ja mielikuvituksettomat poroporvarit.

Vinkki: Jos nyt kuitenkin haluatte lahjoittaa jollekin sprayöljypullon, kannattaa hankkia joku muu kuin Stockalla myytävä Emsan parikymppia maksava malli, sillä ne tuppaavat tukkiutumaan muutaman käyttökerran jälkeen. Tukkeutuneen pullon voi kuitenkin palauttaa Stockalle, ja pyytää Stockaa korjaamaan virhe. Ohje: Kohdalle osuvalle myyjälle ei  tarvitse ruveta räyhäämään, kyllä hän uskoo että se ei toimi vaikka toteaisitte asian asiallisestikin. Hän toimittaa tilalle uuden pullon tai lataa sen pari kymppiä lahjakortille riippuen asiakkaan toiveesta. Huom: Nämä joululahjavinkit on testattu käytännössä, jopa sprayöljypullot. Sprayöljypulloja ovat testanneet lukuisat mielikuvituksettomien ja turvallisuushakuisten poroporvarien puolisottaret välittömästi vuoden 2005 äitienpäivän lahjontayritysten jälkimainingeissa.