No nyt alkaa rööriremontti olla lopuillaan.

Ai mistäkö tietää? No, irrottivat meiltä kaakelit seinästä. Prosessi oli varsin äänekäs, mutta ilmeisesti Efexorin innoittamana nukuin kuitenkin aika suuren osan ohi. En tajunnutkaan, että se väsyttää niin paljon.

Putkimiesten lähtökommenttina oli: "No kyä tänne vielä kuselle pääsee." Ja pääsihän sinne. Kunhan ensin raivasi tiensä aikamoisen pölykerroksen läpi. Kapinoin, ja suihkuttelin pahimmat bidee-suihkulla veks. Eteisiin asti leijailleelle pölylle ei kai voi mitään muuta kuin kuljetella se jaloissaan tasaisesti ympäri kämppää. Imurilla en sitä uskalla lennättää ympäriinsä, ja remonttilevyjen kastuminen saa aikaan sellaiset vääntymiset, että mitään ovia ei sen jälkeen saa auki.

Eihän tässä sitten ole vierähtänytkään kuin vaatimattomat kaksi kuukautta. Enkä halua edes arvailla, kauanko tuleva kylppärinkäyttökielto kestää, ennen kuin saadaan lattia ja seinä kaikilta osin paikoilleen.

Onneksi tämä remontti on tällä hetkellä elämäni synkin seikka. Ilmeisesti kylppärirempat ovat kuitenkin asioita, joista ihan normaalitkin ihmiset ärsyyntyvät ja ahdistuvat, joten ei tarvi tuntea itseään mitenkään epänormaaliksi tämän takia.

En kyllä silti vaihtaisi ulkohuussiin.