Kuu meni varjoon.

Täällä on pilvetön yö, mutta ilmeisesti ilmakehässä on silti aika lailla kaikkea epämääräistä saastehiukkasta, koska kuu ei ole oranssi niin kuin Suomessa pimennyksen aikaan, vaan harmaa. Ulkona on poikkeuksellisesti muutama pakkasaste, joten kyseessä voi olla myös ikkunaan tarttuneen saastekerroksen aiheuttama näköharha. En oikein osaa sanoa, kumpi saastumisskenaario on vähemmän pelottava.

Olen viime aikoina jatkanut omaa paperisaasteprojektiani melko ansiokkaasti. Olen oppinut mm. tekemään arsenikkisaippuaa ja tuottamaan onkimistani kaloista luurankoja iskemällä niitä muurahaispesiin. Vain teoriassa tietenkin, koska nykyään arsenikkisaippuaa ei saa käyttää yhtään mihinkään lailliseen toimintaan ja muurahaiset ovat luovuttaneet paikkansa lihansyöjäkoppakuoriaisille. On myös käynyt selville, että kolmisilmäiset taimenet maistuvat ihan yhtä hyville kuin kaksisilmäisetkin, ja että yli satavuotiset kalat haisevat aika lailla samalle kuin pari vuotta vanhatkin. Toiseksi viimeistä havaintoa en valitettavasti päässyt tekemään empiirisesti. Viimeisen valitettavasti tein.

Jaha, pitää mennä purkamaan kirja- ja paperipinot sängyltä, kun jotkut ei osaa nukkua sekoittamatta toisten nerokkaita arkistoja.