Yllämainittu on lainaus Spiegelin keskustelupalstalta. Piti oikein mennä katsomaan, että miltä se Saksan esitys sitten näytti. Pinkiltähän se.

Se on kyllä kumma homma, että saksalaiset pystyvät ottamaan jopa Euroviisut vakavissaan. Ja kantripopin. Ja sitten nämä molemmat yhtä aikaa, vaikka yhtyeen laulajatar oli pinkissä koltussaan campin perikuva. Texas Lightning ei kaivannut mitään muuta kuin moottorisahamurhaajaa. Rammsteinilta olisi varmasti irronnut yksi pyrotekniikkaa sylkevä moottorisaha hyvään tarkoitukseen.

Mutta sana niillä saksalaisilla on hallussaan. Onhan se ihan totta, että Lordi on kummajaispoppibändiksikin camp, alaluokkainen ja banaali. Siksihän se sopii Euroviisuihin kuin nappi otsaan. Otusparat, ne eivät enää koskaan tule toipumaan tästä. Vaikuttaa jotenkin ennennäkemättömän julmalta kohtalolta yrittää toimia varteenotettavana ja uskottavana rokkarina, jos cv:ssä lukee: 2006. Euroviisujen voittaja. Toivottavasti finansiaalinen kompensaatio on riittävä.

Sääliksi käy kaikkia mummoja ja paappoja, jotka ovat pitkin kevättä olleet huolissaan maakuntalehtien lukijapalstoilla Suomikuvasta, joka siis kärsi lopullisen liettymisen tänä iltana. Kyllä siinä on jännittäessä mahtanut mennä kilokaupalla nitroja väärään kurkkuun. Että leimauduttiin sitten satanisteiksi ja pyromaaneiksi koko kansa.

Paappojen lohduksi voinen todeta, että ei ole syytä mihinkään erityiseen hätään. Samalla logiikalla kaikki saksalaiset leimautuivat juuri texaslaisiksi.