Ameriikan ihmemaasta kuuluu taas käsittämättömiä. Paikallista terveydenhuoltoa sekä naissukupuolen edustajia on kehotettu käsittelemään menstruoivia ihmisnaaraita tiineyttä edeltävässä tilassa olevina (pre-pregnant). Toisin sanoen, naisia kehotetaan mm. syömään foolihapporavintolisiä, sekä välttämään lyijymaalien ja kissankakin käsittelyä. Töissä pitää myös olla varovainen, ettei mahdollinen sikiö vaarannu, ja alkoholin ja tupakan käytöstä kehotetaan luopumaan.

Ei tämä muuten mitään, mutta pidän hyvin todennäköisenä, että ennen pitkää on Ameriikkaan uskallettava. Matka-apteekkiin pitää suunnitella myös katumuspillerit, koska en todellakaan halua joutua tilanteeseen, jossa ensiapuklinikan lääkäri toteaa, että ikäväähän se on, että sut on nyt raiskattu, mutta minun omatuntoni ei salli katumuspillerireseptin kirjoittamista. Että onneksi olkoon, saatatte nyt kantaa väkisinmakaamisen hedelmää.

Ja jos lääkäri reseptin kirjoittaakin, farmaseutin ei tarvitse myydä sitä omantunnonsyihin vedoten. Ottaen huomioon, että Ameriikoissa  tapahtuu 1.3  raiskausta minuutissa, ei riski ole olematon, vaikka maa on iso. Koska maa on iso, ei sieltä pääse välttämättä 48 tunnissa kotimaahan, riippuu tietysti missä on. Ja vaikka katumuspillerin voi vetäistä suojaamattoman yhdynnän jälkeen 72 tunnin kuluessa, teho laskee merkittävästi 48 tunnin jälkeen.

Periaatteessa Ameriikan pitäisi olla yksi länsimaisista sivistysvaltioista, joissa ihmisillä on sukupuoleen katsomatta samat oikeudet ja velvollisuudet, mutta käytännössä sen kanssa näyttää olevan vähän niin ja näin. Toisaalta kansallista itsetuntoa kohotetaan toisten maiden naisten vapautusoperaatioilla, ja toisaalta kuitenkin luodaan eriarvoisuutta sukupuolten välille omassa maassa, pienin mutta periaatteellisin askelin. Miksei miesten reproduktiivisesta terveydestä pidetä huolta? Vaikuuttaahan sperman laatu kuitenkin varsin huomattavasti siihen, aktualisoituuko naisen tiineyspotentiaali vai ei.