Edellisiin lisätäkseni, saksalaiset eivät myöskään osaa flirtata. Ainakaan miehet.

Kun saksalaiselle miehelle kertoo kekkeritilanteessa olevansa Suomesta (ja näyttää naiselta), saksalaisen miehen silmiin syttyy lamppu, joka välittää ajatuksen "aaaa, scandinavische Schlampe". Suomennettuna tämä termi olisi ehkä "viikinkilunttu". Tämän jälkeen ei kyseisen miehenpuolen tai muiden kotimaatiedot havainneiden vastaavien kanssa oikein kannata enää keskustella, koska reaktio on mallia 1, 2 tai 3.

Malli 1.

Saksalainen flirttaa avoimesti, koska häntä kiinnostaa päästä vapaamielisen skandinaavin pöksyihin. Tämä tarkoittaa sitä, että kaveri kyselee tärkeimmät henkilötiedot (missä asut, kenet tunnet täältä, koska olet lähdössä kotiin, mitä juot, saako olla lisää) siirryttyään ensin puhumaan n. 20-30 sentin etäisyydelle. Ottaen huomioon, että olen Saksassakin useimmiten päätä lyhyempi kuin tapaamani uroot, tämä lähentely tuntuu pääasiassa uhkaavalta. Varsinkaan kun saksalainen ei tosissaan ollessaan vahingossakaan hymyile.

Kun hehkeä sknadinaavi toteaa että ottaisi kirsikkamehua kiitos, ja että kotiin Suomeen olen menossa heinäkuun lopussa ja sit pääsen muuttamaan yhteen pokaystävän kanssa, saksalainen häviää paikalta alle 30 sekunnissa.

Malli 2.

Saksalainen flirttaa salaa, koska häntä kiinnostaa mahdolliset yölliset hurjastelut vapaamielisen skandinaavin kanssa. Salaa flirttaaminen tarkoittaa, että saksalainen ei vahingossakaan katsele viikinkinaisen suuntaan, eikä ainakaan sano mitään, tönäisee ehkä ohimennessään pois tieltä. Kun uhri on lähdössä pois bilepaikasta, saksalainen töksäyttää, että et kai sä vielä lähde.

Kun nainen toteaa, että joo, kaveri kertoo nimensä ja hiljenee. Nainen siihen, että kiva tavata ja poistuu paikalta. (En olisi tiennyt että tämä on flirttaamista, jos saksalainen naispuolinen tuttu ei olisi kertonut.)

Malli 3.

Saksalaismies kauhistuu paikalle yhtäkkiä pölähtänyttä feministiseksihurjastelijaa ja poistuu tyttöystävänsä selän taakse piiloon tai heittelemään dartsia miehisyyttään korostaakseen.

Feministiseksihurjastelija huvittuu kuullessaan seuraavana päivänä naistuttavaltaan, että se ja se sanoi että yritit käydä päälle. Selvästikin todella voimallisesti kaikilla hormoneillani, koska en pysty millään muistamaan miltä kaveri näytti, ja muut seurassani hengailleet tuttavat myöntelevät, että sanaakaan ei vaihdettu. Hyvä että kaveri kuitenkin pelastui kynsistäni neuvokkaan toimintansa ansiosta.

Saksalaiset naiset suhtautuvat skandivastaaviin normaalimmin. Että ollaan ihmisiä ihan siinä missä muutkin (sitä paitsi naisten mielestä puolalaiset ja venäläiset naiset ovat niitä, jotka vievät niiltä miehet). Tosin saksalaisille naisille tuntuu usein jääneen päälle sellainen teinimeininki, jossa paikallisessa sosiaalisessa hierarkiassa pyrkyröiminen ja miesten huomion tavoittelu on olennaisempaa kuin omassa nahassaan ja muiden ihmisten kanssa viihtyminen. Naistenkin kanssa on heti leppoisampaa hengailla, kun tulee maininneeksi kotimaisesta poikaystävästään.

Koska henkilökohtaisuuksiin ei täällä juuri mennä, on kuulkaa vasiten vaikeaa keksiä kevyitä kiertokauttaheittoja, jossa poikaystävän olemassaolo tulee painokkaasti mainituksi. "Ja, mein Freund denkt das auch. Also, mein Finnischer Freund." sopii aika useaan väliin ja kerää enemmän huomiota kuin "Mein Freund ist damit nicht einig". Tulee olemaan varsin hupaisaa seurata, että miten Rakkain ehtii sisäistämään kaikki mielipiteensä täällä käydessään.

Ilmeisesti aika monet suomalaiset ovat kaikesta huolimatta onnistuneet löytämään itselleen saksalaisen puolison. En tajua, mutta onneksi ei tarvi.