Yritän ostaa uutta kannettavaa, mutta hankalaa se on. Tiedän suurin piirtein, mitä tällä koneella pitää pystyä tekemään, ja se on ilmeisesti puoli voittoa. En kuitenkaan lainkaan tiedä, mitä koneessa pitää olla, jotta pystyn tekemään mitä haluan tehdä. Onneksi on sähköpostin päässä perehtyneempi henkilö, joka jaksaa selittää miten levytila ja muisti vaikuttavat toisiinsa ja missä suhteessa kulutettuun rahaan niitä on järkevää hankkia. Optimoidaan jengissä.

Nämäkin asiat pitäisi hallita. Mutta miten pystyisi vielä hallitsemaan nämä asiat, kun kapasiteetin on täyttänyt ns. turhalla tiedolla, kuten saksan kieliopilla ja tieteenhistoriallisella faktatiedolla? Ei auta että osaa lukea 1700-luvun manuskripteja, jos ei osaa hankkia konetta, johon ne lukemiset voi sitten arkistoida käyttökelpoiseen muotoon myöhemmin hyödynnettäväksi.

Nyt täytyy vaan toivoa, että tämä kone ei ehdi manan majoille ennen kuin olen kerännyt tarpeeksi informaatiota eri puljuilta uuden koneen hankkiakseni. Pitäisi kirjoittaa apurahahakemus loppuun ja maanantaiksi tunnin esitys väitöskirjahommeleista. Tulee vilkas ja vähäuninen viikonloppu, mutta onneksi ei tähän hätään tarvitse oppia mitään uutta.