Mäkkini on niin stabiili vehje, että silloin kun siihen tulee ongelma, ongelma on täysin normaalikeinoin (ts. buuttaamalla) hallitsematon. Toisin sanoen, rahaa palaa laitteisiin ja korjaukseen.

Tällä kertaa ongelmana on näyttö: näyttö ei toimi enää kuin ääriasennossa. Jos liikutan sitä pienempään astemäärään, näyttö sumenee niin, että teksti ja kuvat erottuvat vielä, mutta näyttö on niin tumma, että ei pysty sanomaan, mitä tekstissä tai kuvissa esitetään. 

Mäkin sivujen käyttäjäkeskustelussa todetaan, että kyseessä on tälle mallille tyypillinen kaapeliongelma, jonka voi korjata itse, jos uskaltaa purkaa koneensa ja luottaa että se toimii uudelleenkoottaessa. Osa maksaa useamman kymmenen euroa. Tai koneen voi lähettää mäkille korjattavaksi, jolloin hinnaksi tulee mitä tahansa yli sadanviidenkympin ja alle tonnin ja korjauksen kesto parista viikosta pariin kuukauteen. Jee.

Ongelma myös pahenee ajan kanssa, mutta täyttä debilitaatiota voi hidastaa olemalla liikuttelematta näyttöä. Toisin sanoen, kannettavastani tuli juuri pöytäkone. Paljon arkisto- ja kirjastotyötä tekevälle tämä ei varsinaisesti helpota elämää.

Pitääpä mainita seuraavassa apurahahakemuksessa materiaalikulujen kohdalla uuden tietokoneen hinta. Vaikka tämän koneen voisi korjata, en voi elää ilman omaa konetta.

Tuntuupa harvinaisen masentavalta.