Jossain vihreiden kokouksessa on ehdokkaiden vaalimainospuheista päätellen näytetty kiva leiska, jossa on esitelty puolueen vaaliteemat.

Tämä mahtoi olla ns. helevetin huono veto keltä tahansa, joka puolueen pr:ää vetää. Lukemistani otteista päätellen leiskan otsikkona on ollut "Teemat", jonka jälkeen teemat on esitelty ytimekäästi ranskalaisin viivoin näin ikään:

Teemat:

-Itämeri
-Opintorahan korotus
-Jotain
-Jotain
-Lapsiperheet

Kauhean kätevää, eikö?

Paitsi että nyt suurin osa vihreiden ehdokkaista vaikuttaa täysin riemuidiooteilta, koska lähes jokaisen ehdokkaan vaaliesittelyissä lukee: "Teemat: (valitut teemat listalta), Itämeri, ", "Minun henkilökohtaiset teemani ovat Itämeri, ...", "Minulle tärkeä teema on Itämeri...", "Tällä vaalikaudella olennaisimmat teemat ovat Itämeri, ...". 

Toisin sanoen, leiska mykisti ehdokkaat.  Niinpä kansanedustajaehdokkaiden vaaliesittelyt ovat tasan vaalipuhevalheiden kuuloisia, koska kaikki toistelevat vaalihymy naamalla samaa mantraa, eikä kellään tunnu olevan kyseisistä "teemoista" mitään omaa sanottavaa. Jo pelkkä sanan "teema" käyttö saa ehdokkaan vaikuttamaan täysin turhalta: sehän on täyttösana, joka ei oikeastaan tarkoita mitään, mutta jonka avulla tulee helposti pudottaneeksi pois oikeasti tarkoittavat sanat: "Haluan edistää Itämeren suojelua, opiskelijoiden ja lapsiperheiden hyvinvointia..." kuulostaisi vaan niin paljon paremmalta kuin "Teemani ovat Itämeri, lapsiperheet ja opintorahan korotus...." kaikessa henkilökohtaisuudessaan. Nykyinen teemani-on-itämeri -toistelu saa aikaan epäilyn, että ehdokkaalla on kesäpaikka merenrannalla ja kiire estää naapuritonttien kaavoitus mökkitonteiksi.

Satunnaiset vihreiden ehdokkaat eivät toki ole langenneet leiskaan, esimerkiksi Anni Sinnemäki tai Jyrki Kasvi. Muiden olisi ehkä yksissä tuumin syytä alkaa ajattelemaan ihan itte, koska selvästikään puolueen ylimmäinen teemankirjoittaja ei sitä pysty heidän puolestaan tekemään. Ja kyllä, asia harmittaa minua kovasti, koska mielestäni eduskunnassa pitäisi istua nykyistä suurempi määrä vihreitä edustajia, jotka eivät sinne tällä kertaa teemoillaan taida ratsastaa.